Tarot-pakka muodostuu seitsemästäkymmenestäkahdeksasta kortista. Se jakautuu kahteen osaan: Suurten salaisuuksien kortteihin, joita on 22, ja Pienten salaisuuksien kortteihin, joita on 56. Kukin suurten salaisuuksien korteista kuvaa jonkinlaista arkkityyppistä hahmoa tai asiakokonaisuutta.

Pienten salaisuuksien kortit puolestaan jakautuvat neljään maahan. Sauvat, Maljat, Miekat ja Lantit edustavat kukin yhtä neljästä elementistä. Sauvojen elementti on tuli, joka kuvastaa puhdasta elinvoimaa. Maljat edustavat vesielementtiä ja peilaavat tunteita ja alitajuntaa. Miekat ovat ilman elementin tunnus, mielen ja rationaalisen järjen symboli. Lantit ovat maaelementin hallitsema materiaalisen maailman vertauskuva. Sauvat ja miekat ovat ominaisuuksiltaan maskuliinisia, maljat ja lantit taas feminiinisiä. Jokaiseen maahan kuuluu neljätoista korttia, joista neljä on niin sanottuja hovikortteja (Kuningas, Kuningatar, Ritari ja Lähetti) ja loput numerokortteja ässästä kymppiin.

Tarot-korteilla on pitkät perinteet ennustamisessa. Korteissa ei kuitenkaan ole enempää taikavoimaa kuin käyttäjässään. Ne voivat kyllä toimia avaimena suuren mysteerin selvittämiseksi, jos kysyjä on valmis lähtemään sille tielle ja uskaltautuu katselemaan itseään tästä viisaasta, ikivanhasta peilistä.

Kuvat ovat alitajunnan kieltä. Siksi Tarot-korttien avulla voi mielen sopukoista vetää esiin sellaisia asioita, joihin ei pysty pääsemään käsiksi sanojen välityksellä. Tarot-korttien avulla on mahdollista esittää kysymyksiä omalle alitajunnalleen, ja saada sitä kautta vastaus moniin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Näin itsetuntemus lisääntyy huimasti.

Verkosta löytyy sovelluksia kuten Tajunnanvirta Tarot, joiden avulla voi näppärästi kysyä Tarot-korteilta kysymyksiä nettiselaimella. Oman Tarot-pakan hankkiminen ja huoltaminen vaatii asteen verran enemmän paneutumista. Pakkoja on monenlaisia, mutta kannattaa valita itselleen mieluinen versio, sellainen joka tuntuu resonoivan oikealla tavalla juuri omalla kohdalla. Itse olen ihastunut Radiant Rider-Waite -pakan symboliikkaan ja kauniiseen väritykseen.

Lisätietoa Tarot-aiheesta (englannin kielellä) löytyy kattavasti sivustolta www.biddytarot.com.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *