Toivomani kaltaisen asioiden tilan ja tähänastisen reaalitodellisuuden välillä on pitkään ollut gäppi, kuilu. Nyt, kun olen tosissani ylittämässä tuota kuilua, ymmärrän, että se on tehtävä tarpeeksi hitaasti ja perusteellisesti. Sen sijaan, että yrittää hypätä toiselle puolelle, kuilun yli on rakennettava tukeva silta. Nopeiden ja rajujen muutosten sijaan panostan tasaisen varmaan pienten muutosten ketjuun, joka vie minut haluttua lopputulosta kohti.

Todellisuuden muokkaaminen perustuu uusien hermoyhteyksien rakentamiseen. Aivot tarvitsevat sitä varten riittävästi ravintoaineita ja lepoa. Toiveen materialisoiminen fyyiseksi todellisuudeksi tapahtuu helpommin, kun se tehdään asteittain ja sellaisella aikataululla, että keho pysyy muutosten perässä kyeten integroimaan ne sulavasti osaksi itseään.

Tein viime vuoden lopulla päätöksen, että tämä vuosi 2016 on vuosi, jonka ajan rakennan siltaa tulevaisuuteen – toisin sanoen rakennan uudenlaisen elämän kannalta välttämättömät hermoyhteydet valmiiksi. Kuukausien kuluessa yhä useampi mahdoton asia muuttuu vähitellen todeksi.

Sillanrakennus jatkuu, kunnes kaikki on valmista. Sen jälkeen uusi kaunis siltani vihitään käyttöön juhlallisin menoin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *