Selväaistit ovat kykyjä, joilla aistitaan energioita. Ne vastaavat fyysisiä aisteja, mutta eivät toimi välttämättä suoraan aistinelinten välityksellä, vaan aistija saa niiden välittämän tiedon vaikutelmina mieleensä. Vaikutelmat voivat olla niin näkö-, kuulo-, kuin tuntoaistimuksiakin, tai jopa hajuja ja makuja (harvemmin). Selväaistit tuovat tärkeää tietoa hengen maailmasta, jos niille vain haluaa olla vastaanottavainen.

Selvänäköisyys on yleisimmin tunnettu selväaisti. Siinä tieto saapuu näköaistin välityksellä: erilaisina unina, näkyinä tai symboleina. En ole koskaan pitänyt itseäni varsinaisena selvänäkijänä, mutta energiahoitoja tehdessäni olen opetellut myös näkemään energioita visuaalisesti.

Selväkuuloisuus eroaa selvänäköisyydestä siinä, että informaatio saapuu kuuloaistin välityksellä: ääninä, melodioina, laulunsanoina tai vaikkapa satunnaisina keskustelunpätkinä ohikulkijoiden puheessa.

Huomasin omalla kohdallani 21-vuotiaana aivan sattumalta, että musiikki välitti minulle informaatiota. Olin aina hyräillyt ja lauleskellut aikani kuluksi muutenkin, mutta kun päässäni alkoi aivan yhtäkkiä soida jokin valikoitu musiikkikappale, tiesin, että se yritti kertoa jonkin tärkeän viestin. Olin ällikällä lyöty, kun nämä kappaleet kertoivat senhetkisestä henkisestä tilastani paremmin kuin olisin itse osannut sitä kuvata, ja paljastivat myös asioita, joista en olisi välittänyt tietää.

Vasta pari vuotta sitten käsitin kunnolla, että olen nimenomaan selväkuuloinen, ja että minun kannattaa hyödyntää tätä kykyä kaikin mahdollisin tavoin.

Selvätunto on myös yksi selväaisteista. Siinä energiat koetaan tuntoaistin välityksellä. Muitakin selväaisteja on olemassa, ja niistä on tarkempi luettelo tässä linkissä.

Itselläni selväaistit kietoutuvat toisiinsa siten, että niiden yhteistoiminta näyttäytyy enimmäkseen asioiden kokonaisvaltaisena ”tietämisenä”, eikä paikannu mihinkään tiettyyn aistireseptoriin tai kehonosaan. Olen myös empaatti, ja luen esimerkiksi ympäröivää tunneilmapiiriä kuin avointa kirjaa. Tässä kohtaa muodostuu tärkeäksi kyky erottaa muiden heijastamat tunteet ja vaikutelmat omasta intuitiivisesta tietämisestä.

Olen alkanut luottamaan selväaisteihini vuosi vuodelta enemmän, ja miksipä en luottaisi, sillä niitä on hyvin paljon vaikeampi huijata kuin fyysisiä aisteja. Selväaistit antavat minulle arvokasta tietoa, jonka pohjalta teen monia suuriakin valintoja elämässäni.

 • Sanna Aho

  Tunne tahi empatia kun tulevat liian kovaa… Onko välineitä pidätellä…

  December 17th, 2015 23:01
  Reply
  01
  • Anja

   Silloin, kun tuntee vahvasti, on tärkeää suunnata tunne-energia oikeisiin asioihin. Itse olen tehnyt monesti nuorempana niin, että olen reagoinut kaikkeen eteen tulevaan valikoimatta sen tarkemmin. Tällöin huomiota menee myös negatiiviseen. Nykyään olen päättänyt, etten triggeröidy, en hätkähdä, jos siitä olisi haittaa. Pysäytän tunne-energian vyöryn esim. rauhoittavalla sisäisellä puheella. Ja suuntaan huomion saman tien johonkin, mikä on hyvin, iloon tai kiitollisuuteen siitä. Vaikka vähän väkisin joutuisinkin tämän tekemään, tiedän että se kantaa hedelmää.

   December 21st, 2015 16:02
   Reply
   02
 • Linnea
  http://energiamatka.blogspot.com

  Kiitos tästä, heräsi ajatuksia. Näistä olen lukenut silleen ohimennen, mutta en koskaan niin kovasti perehtynyt. Olen jollaintavalla selväaistinen ollut tosi pienestä pitäen ja varmaan tämän luonnollisen osan vuoksi syventyminen aiheeseen ei ole innostanut..
  Selväkuuloisuus on varmaan kanssa osa minua, tajusin sen nyt! Koska musiikki soi täälläkin korvien välissä tilanteeseen/asiaan sopivalla tavalla, joskus kuulen puhetta ilman kenenkään läsnäoloa tai jokin ajankohtaan/elämäntilanteeseen sopivaa sananparsi toistuu, mieleen tulee viestejä, asioita. En minä niin fiksusti osaa itse ajatella asioita!
  Ja toisten ihmisten tunnetilojen aistiminen on kanssa todella herkässä. Oman suojautumisen harjoittelu vaan on vielä aika hakusessa. T. ympäröiviin energioihin uuvahtunut.

  Tosiaan kiva, että löysin sun blogin, tunnun saavan tästä tosi paljon irti 🙂

  July 7th, 2016 22:54
  Reply
  03
  • Anja

   Selväkuuloisuus voi olla suuri lahja, jos sitä oppii käyttämään väylänä korkeamman tietoisuuden välittämien viestien ja johdatuksen saamiseen. Ja mitä tulee omaan suojautumiseen, se vaatii harjoittelua ja sitä, että oppii sanomaan lujasti “EI” kaikelle sellaiselle, mikä ei palvele sinua. Itse käytän tarvittaessa suojautumiseen tällaista affirmaatiota, jonka olen vapaasti suomentanut Cameron Dayltä: ”Minä olen itsenäinen/suvereeni, eikä kenelläkään ole lupaa ottaa energiaani.” Tai: ”Minä olen itsenäinen/suvereeni, eikä yksikään olento saa loukata oman suvereenin tilani koskemattomuutta.”

   July 15th, 2016 17:49
   Reply
   04
 • Mirja

  Olipas hauska lukea noista laulunsanoista, se natsaa minunkin kokemaani enkä ollut siitä ennen lukenut!

  November 30th, 2018 21:03
  Reply
  05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *