Rajoittavat uskomukset ovat alitajuisia, syvään juurtuneita negatiivisia ajatusmalleja, joista ei välttämättä ole lainkaan tietoinen. Ne syntyvät usein lapsuudessa, jolloin mieli operoi theta-aivoaalloilla ja on altis omaksumaan kyseenalaistamatta uusia asioita. Rajoittavat uskomukset voivat painua unholaan ja ilmetä vasta myöhemmällä iällä erilaisina ongelmina. Ne jarruttavat ja blokkaavat elämässä menestymistä.

Vuonna 2012 minulla oli mielikuva itsestäni yleisesti ottaen varsin positiivisena ihmisenä. Kun tutustuin rajoittavan uskomuksen käsitteeseen, ajattelin ensin, että minulla ei varmaankaan olisi paljoa sellaisia kannettavanani. Kun testasin itseltäni erilaisia rajoittavia uskomuksia lihastestausta käyttäen, niitä kuitenkin tuli vastaan roppakaupalla, etenkin taloudelliseen vaurauteen liittyen.

Tuolloin, keväällä 2012, näin myös unen, joka kantoi samaa sanomaa. Unessa löysin itseni jälleen kerran New Yorkista, unelmieni maasta. Unelmani olivat äkisti käyneet toteen, mutta unen tunnelma lässähti saman tien: totesin itselleni, etten voisi tehdä saavuttamassani miljoonakaupungissa mitään, koska minulla ei ollut hallussani yhtään käypää valuuttaa, dollareita. Yritin etsiä pankkiautomaattia, ja löysinkin sellaisen, mutta viesti tuli yhä selvemmäksi: pankkiautomaatti oli niin korkealla, etten voisi mitenkään ylettyä siihen, ja lisäksi se oli suljettu.

Herättyäni aloin suhtautua vakavasti siihen tosiasiaan, että minulla oli vaikeita rahaan liittyviä blokkeja alitajunnassani. En jostain syystä kyennyt pääsemään käsiksi rahan energiaan. Kiinnostuin tietenkin selvittämään, mikä jumitti, ja löysinkin yhtenä keskeisenä tekijänä syyllisyyden. ”Rikkaat ihmiset ovat syyllisiä” oli uskomus, joka resonoi vahvasti totena alitajunnassani.

Tuo rajoittava uskomus oli varsin sitkeää lajia, eikä se lähtenyt purkautumaan millään yksinkertaisella komennolla tai vippaskonstilla, vaan vaati pitkäjänteistä työskentelyä. Avainasemassa oli negatiivisten tunteiden puhdistaminen alitajunnastani. Niin kauan kuin uskoin, että rikkaat ihmiset ovat syyllisiä, vältin rikastumista kuin ruttoa.

Yhteyden purkaminen rahan ja pahan väliltä vaati useampia vuosia, mutta asian työstäminen on selvästi ollut hyödyksi. Toivon, että lähitulevaisuudessa kaikki aiheeton syyllisyys on saatu pyyhittyä pois mieleni kerrostumista, ja että symbolinen pankkiautomaatti on saapuvilla, kun sitä taas satun tarvitsemaan.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *