Ex-aviomieheni oli vankkumattomasti sillä kannalla, että elämä on nollasummapeliä. Jotta toinen voisi voittaa, toisen pitäisi hävitä; jotta yksi voisi vahvistua, toisen täytyisi vastaavasti heikentyä. Niinpä minä sain aina sopivan tilaisuuden tullen olla se, jonka piti omaksua luuserin osa, jotta hän saisi tuntea olevansa vahva. Tämä rooli sopi minulle erittäin huonosti, sillä olen poikkeuksellisen älykäs ja monilahjakas, hyvä lähestulkoon kaikessa mihin ryhdyn. Olen kuitenkin myös empaattinen, ja minun kävi sääliksi nähdä jonkun kamppailevan jäytävän voimattomuuden tunteen kanssa. Niinpä en heti ryhtynyt aktiiviseen vastarintaan.

Yritin tietenkin koko ajan tuoda esiin omaa kantaani siitä, että on olemassa myös sellaisia pelejä, joissa kaikki voittavat. En kyennyt ymmärtämään, millä logiikalla minun menestykseni voisi olla häneltä pois. Pyrin koko avioliittomme ajan kutsumaan häntä pelaamaan kanssani samassa joukkueessa, niin että me molemmat voittaisimme. Hän ei kuitenkaan ottanut kutsua vastaan, vaan liittoutui toisenlaisen voiman kanssa: jonkin, mikä auttoi häntä tekemään minut heikoksi mitätöimällä, kontrolloimalla ja uhkaamalla.

Jouduin maksamaan järjettömän määrän energiaa suojelurahana energeettisille loisille, jotka hallitsivat tuota muuten heikoksi itsensä tuntevaa miestä. Lopulta sain kuitenkin junailtua asiat niin, että uhkaaja vaihtaisi maisemaa omasta tahdostaan ja saisi minulta eräänlaisen kultaisen kädenpuristuksen, lahjamanifestaation, jos hän vastineeksi lupaisi poistaa uhkan jatkuvan läsnäolon. Eksä koki tässä kaupassa voittavansa minun jäädessäni tappiolle, joten hän suostui. Itse asiassa kyse oli siitä, että kykenin tarjoamaan hänelle paremman sopimuksen kuin se entiteetti, jonka alaisuudessa hän toimi.

Olen kuitenkin päättänyt, että tuo sopimus puretaan, kuten myös kaikki muut elämäni aikana tekemäni sopimukset, joissa toisen osapuolen taustavaikuttajana ovat olleet negatiiviset, synkät voimat. Minun ei enää tarvitse manifestoida mitään kenellekään suojelutarkoituksessa, pelosta käsin, vaan olen tästedes immuuni sille uhalle, joka minut sai alun perin sellaiseen yllytettyä.

Täten ilmoitan, että irtisanoudun kaikista sopimuksista pahantahtoisten entiteettien kanssa, niin inhimillisten kuin ei-inhimillisten. Nollasummapelit ovat historiaa. Minun pelissäni koko ihmiskunta on samaa joukkuetta, ja päämääräni on se, että me kaikki voitamme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *