Alla näkyvä kohtaus elokuvasta Kill Bill vol. 2 on tehnyt minuun niin suuren vaikutuksen, että vain harva asia koko elokuvan historiassa yltää samaan.

Pai Mei on Kung fu -mestari, joka opettaa naisoppilaalleen, kuinka seinän tulee pelätä tämän kättä eikä päinvastoin. Tätä taitoa tarvitaan myöhemmin, kun sankaritar joutuu kostoretkellään elävältä haudatuksi. Mikä tahansa on mahdollista, kun keskittää kaikki voimansa, koko olemuksensa, vain yhteen kirkkaaseen päämäärään – tässä tapauksessa ulos pääsemiseen.

Ensi kertaa elokuvan nähdessäni en toki tiennyt, että päätyisin itsekin yhtäläiseen pinteeseen (tosin henkisellä puolella), en liioin sitä, että joutuisin murtautumaan siitä ulos elokuvan sankarittaren tavoin – enkä ainakaan tiennyt, että onnistuisin tuossa uhkarohkeassa yrityksessä. Jouduin kuin elävältä haudatuksi, mutta raivasin kuin raivasinkin tieni takaisin elämään.

Kohtauksen taustamusiikki soikoon voitonfanfaarina meille kaikille, jotka olemme onnistuneet tekemään mahdottomasta mahdollista.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *