Fake it till you make it -postaukseeni tulleen kommentin innoittamana päätin tarttua seuraavaan aiheeseen: miten tulisi menetellä silloin, kun jokin merkittävä ongelma on kroonistunut, alkanut haitata elämää enenevässä määrin, ja tilanteesta tuntuu hankalalta löytää ulospääsyä?

Olen alkanut nimittää tällaista tilannetta negatiiviseksi luupiksi. Se on ikään kuin silmukka, jossa negatiivisista ajatuksista tulee itseään toteuttavia ennusteita, ja vastoinkäymisten tuoma tappiomieliala manifestoi koko ajan lisää ja entistä pahempia vastoinkäymisiä.

Itse jouduin keskelle tällaista painajaista vuonna 2012, ja oikeastaan vasta se sai minut tajuamaan, kuinka voimallinen manifestoija olen. Käsitin, että minulla ei yksinkertaisesti ole varaa pitää tajunnassani negatiivisia ajatuksia ja tunteita, koska ne siirtyvät todellisuudeksi niin hätkähdyttävän suoraviivaisesti.

Se, miksi on niin vaikeaa manifestoida jotakin hyvää paljon koetun pahan jälkeen, selittyy syöksykierteen syvyydellä. Kurimuksesta on ensin päästävä pois, nollattava tilanne. Hyvä uutinen on se, että myös positiivisilla tunteilla ja ajatuksilla saa yhtä lailla aikaan kierteen, mutta tällä kertaa ylöspäin vievän.

Jos henkilön koko oleminen on yhtä negatiivista signaalia, trauman, ahdistuksen ja epätoivon sekaista energiaa, vaatii suurta tietoista ponnistelua kääntää suunta takaisin positiiviseksi. Se on kuitenkin mahdollista, ja itse olen siitä elävä esimerkki. Koheneminen voi alkaa, kun ensin tunnustetaan ja hyväksytään ongelman olemassaolo. Sen jälkeen kierteestä aletaan päättäväisesti kiipiä pois.

Ulkoinen todellisuus on peili, jonka kautta voi tarkastella, mitä katsojan sisäisessä maailmassa on. Peiliä ei voi manipuloida, vaan on käännettävä katse sisäänpäin, jotta voisi muuttaa sitä, mitä peilataan.

Tässä yksityiskohtaisempi ohje edellä kuvatun toteuttamiseksi:

Ota suunta. Pidä kirkkaana mielessäsi tavoite, johon haluat päästä. Tavoitteen on syytä olla mahdollisimman tarkkaan mietitty, ja on myös tärkeää, että sen sisältö ilmaistaan myönteisessä muodossa, ilman kieltosanoja. Keskity siis sisäiseen maailmaasi ja siihen, mitä haluat luoda, äläkä lainkaan tämänhetkiseen fyysiseen todellisuuteen, jos se ei ole sitä mitä haluat luoda lisää.

Käytä manifestointiprosessia. Visualisoi tilanne, jossa kaikki on hyvin, eikä ongelmasta ole enää tietoakaan. Ankkuroidu ja sitoudu tähän päämäärään. Sulje silmäsi ja kuvittele, että olet jo perillä. Tunne sydämessäsi ne kaikki kiitollisuuden ja huojennuksen tunteet, jotka kokisit, jos olisit jo haluamassasi määränpäässä.

Pidä suunta. Etene pienin askelin. Huomioi vähäisimmätkin merkit siitä, että olet menossa oikeaan suuntaan. Syydä huomiota ja kiitollisuutta pienille asioille, jotka ovat jo kääntyneet paremmiksi. Jätä huomiotta asiat, jotka ovat edelleen huonosti. Iloitse jokaisesta välietapista. Suunnan pitäminen vaatii kurinalaisuutta.

Anna tunnustusta. Kehu ja kannusta itseäsi joka kerta, kun edistyt.

Vaienna negatiiviset äänet. Tunnista, milloin negatiivisuus puhuu sisälläsi, ja lopeta sen kuunteleminen alkuunsa. Epätoivolle ja epäuskolle ei nyt yksinkertaisesti ole sijaa. Vatvominen ja murehtiminen ovat onnistumisen esteitä, koska jos alituiseen vatvoo nykyistä staattista tilannetta päässään, tulee vain vahvistaneeksi uskoaan siihen, ettei nykyisestä jähmettyneestä todellisuudesta ole ulospääsyä. Niin kuin Jeesuskin totesi (Matt 6:27):

Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?

Joka kerta kun saat itsesi kiinni lannistavasta, negatiivisesta ajatuksesta, korvaa se kannustavalla ja positiivisella. Kun sisäinen puheesi muuttuu vähitellen yhä myönteisemmäksi, ihmeitä alkaa tapahtua joka puolella.

Seuraa edistymistäsi. Kirjaa asioita muistiin matkan varrella. Manifestointipäiväkirjan pitäminen on hyvänä apuna dokumentoimassa edistymistäsi alkupisteestä kohti maalia. On uskomattoman voimauttavaa tarkastella tällaista dokumenttia jälkeenpäin ja todeta, että on onnistunut muuttamaan elämänsä suunnan aivan omin käsin.

Kuva: © Zhanghaobeibei / StockFreeImages.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *