”Minä tänään aloitan laulamaan

Tänään soitellen sotaan

Soitellen sotaan, jossa ketään ei tarvitse vahingoittaa”

Näin itsenäisyyspäivän ja Suomi100-juhlan alla mietteissäni on ollut sota.

En ole sodan uhri, mutta olen kuitenkin. Olen joutunut kantamaan energioissani edeltävien sukupolvien hirvittävän raastavaa ja raskasta sotatraumaa, ja sen vapauttaakseni toisaalta työskentelemään erittäin rankasti ja pitkään.

Koen, että elämäni on ollut viimeisten vuosien ajan viivytystaistelua. Monesti olin jo vähällä luovuttaa. En kuitenkaan luovuttanut, koska olin päättänyt painaa loppuun asti. Olin päättänyt mennä minussa olevan vastarinnan läpi, yli ja ohi kohti niitä asioita, joita haluan tässä elämässä kokea.

Kollaa kesti talvisodan viimeiseen päivään asti. Se pysäytti vihollisen etenemisen ja viivytti sitä sitkeästi, kunnes rauhansopimus lopetti sodan. Niin kestän myös minä.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *