Sain joskus tuntemattomasta lähteestä haltuuni nipun Sosiaali- ja terveysministeriön Mielekäs elämä -hanketta varten painatettuja postikortteja. Kortit olivat koululaisten kuvittamia muutamilla eri teksteillä, joista useampikin puhutteli minua. Laitoin jääkaapin oveen muistutukseksi kortin, jonka sanoma on keskeinen:

”Mieli hyvin – kaikki hyvin!”

Tämä ajatus on yksinkertainen ja hieno – ja tosi. Manifestoinnin näkökulmasta on olennaista ymmärtää, että kaikki materiaalisen maailman asiat ovat olemassa aina ensin mielessä. Kaikki on olemassa ensin ajatuksena, ennen kuin siitä tulee konkreettista todellisuutta. Siksi ajatuksilla voi myös vaikuttaa niin paljon todellisuuden muovautumiseen. Ajatuksia voi näet todellakin ohjata uusille urille, ja vahvistaa toivottuja ajattelumalleja ei-toivottujen kustannuksella.

Olen myös kokenut olotilan, jossa mieli ei ole hyvin. Silloin joutuu helposti sysätyksi negatiivisille urille, ja sieltä on vaikea päästä rämpimään pois. Mieli ikään kuin tulehtuu  ja kiertyy saman negatiivisen kelan ympärille toistamaan sitä pakonomaisesti. Ulkopuoliset ”virukset” voivat myös saastuttaa mielen, ja niitä on työlästä kitkeä pois sieltä – paljon työläämpää kuin mielen puhtauden ylläpitäminen.

Mieli ei voi myöskään voida hyvin, jos keho voi huonosti, koska näitä kahta ei voi irrottaa toisistaan kukaan maanpäällisessä inkarnaatiossaan tallusteleva. Hyvinvoiva mieli tarvitsee tuekseen eri hormoneiden, välittäjäaineiden, suolistobakteereiden ja ravinteiden tasapainon ja toimivan yhteispelin kehossa.

Kun olen alkanut voida paremmin, olen myös ottanut tiukan kannan, etten päästä mieleni sisään minkäänlaisia ulkopuolisia, ei-toivottuja vaikutteita. Olen valikoiva sen suhteen, mitä ajatuksia viljelen mieleni maaperässä. Hyvinvoiva mieli ei ole koskaan itsestäänselvyys. Toimiessaan terävästi se on voimakas ja timanttinen työkalu oman elämän tietoiseen luomiseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *