Lihastestaus on itselleni ollut yksi kaikkien aikojen mielenkiintoisimmista löydöistä itsetuntemuksen kasvattamisessa. Se on soveltavan kinesiologian menetelmä, jonka avulla pystytään kysymään kysymyksiä suoraan alitajunnalta eli keholta. Testausta käytetään esimerkiksi sen toteamiseen, mitä rajoittavia uskomuksia ja kielteisiä tunteita alitajunnassa piilee.

Kun ihminen toistaa ääneen väitteen, joka resonoi totena hänen alitajunnassaan, lihaksia ympäröivä sähkömagneettinen kenttä vahvistuu, ja tällöin myös lihaksen voima kasvaa. Jos taas ääneen sanotaan epätosi väite, lihaksen voima heikkenee. Lihaksen voiman testaaminen on helppoa, ja siihen on olemassa useita menetelmiä, joita voi käyttää myös itsenäisesti missä ja milloin haluaa. Seuraavaksi esittelen lyhyesti näistä kaksi.

Sormirengasmenetelmä toimii siten, että muodostat peukalosta ja keskisormesta renkaan, jota puristat kevyesti kiinni samalla, kun esität testattavia väitteitä. Toisen käden sormilla testaat, pysyykö tämä rengas muodossaan vai antaako periksi. Vahva tulos on aina yhtä kuin kyllä-vastaus, heikko on yhtä kuin ei-vastaus.

Kehoheiluria käyttäessä seistään jalkaterät hieman erillään lattialla, mieluiten niin, että katse osoittaa kohti pohjoista. Kun ääneen sanotaan väite, joka resonoi totena, ylävartalo kallistuu eteenpäin. Epätosi väite puolestaan saa kehon kallistumaan taaksepäin.

Keho on viisas, eikä se valehtele. Joskus kuitenkin jokin häiriötekijä saattaa heikentää testituloksen selvyyttä. Siksi testauksen onnistumiseksi on tärkeää varmistaa muutama seikka:

1) Ole omassa voimassasi. Sulje aurasi vetämällä kuvitteellinen vetoketju kiinni siten, että aloitat nivustaipeiden alta ja jatkat päälaen yli. Näin kaikki kehon energiakeskukset tulevat huomioiduiksi, mutta vieraat energiat suljetaan ulkopuolelle, niin etteivät ne pääse vaikuttamaan lihastestin tulokseen.

2) Huolehdi nesteytyksestä. Jotta lihastestaus toimii parhaalla mahdollisella tavalla, kehon on oltava riittävästi nesteytetty, joten veden juominen ennen testausta ja sen aikana on hyödyksi. Jos nestetasapainossa on ongelmaa, merisuolakiteen imeskely tuo nopean avun tilanteeseen.

3) Kalibroi. Käytit sitten mitä tahansa lihastestauksen menetelmistä, muista ensin kalibroida testi esittämällä muutamia testikysymyksiä, joihin tiedät jo vastauksen. Jos vastaukset ovat täsmällisiä, voit siirtyä eteenpäin.

4) Käytä myönteisiä väitelauseita. Alitajunta ymmärtää vain heikosti kieltosanoja. Sen sijaan, että esittäisit kysymyksen tai lauseen, jossa esiintyy kieltosanoja, puhu väärinkäsitysten minimoimiseksi mahdollisimman yksinkertaisilla väitelauseilla.

Jännittäviä hetkiä lihastestauksen parissa!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *