Katabolia tarkoittaa hajottavaa aineenvaihduntaa, ja se on vastakohta anabolialle eli rakennusaineenvaihdunnalle. Kun stressihormonitkaan eivät riittäneet ylläpitämään riittävää energiantuotantoa kehossani, jouduin kataboliseen tilaan, jossa kudoksiani alettiin purkaa hallitsemattomasti energiaksi sieltä sun täältä. Tällaiseen olotilaan liittyvä lamaannuttava kauhun tunne oli sanoinkuvaamaton.

Kehoni fysiologia virittyi henkiinjäämistaistelua helpottavaan moodiin, mutta sekään ei yksinään riittänyt. Vaikka panin päälle kaikki mahdolliset jarrut ja jäädytin tilanteen paikalleen niin hyvin kuin taisin, energiaa vuoti silti systeemistäni ulos valtavia määriä joka päivä. Vaikka käytin kaiken liikenevän aikani lepäämiseen, kehoni ei kyennyt enää palautumaan rasituksesta. Siirryin alueelle, jossa minulla ei ollut enää käytettävissäni juuri lainkaan omaa henkilökohtaista voimaa, vaan olin täysin korkeamman armon varassa.

Tiesin, mistä ja kenestä hirvittävän huono vointini johtui, mutta asian myöntäminen ja hyväksyminen veivät kuukausikaupalla aikaa. Jouduin arpomaan sen välillä, uskonko muita vai itseäni, vaikka oma totuuteni olikin minulle hyvin selvä ja löi minua silmille päivittäin. Senkin jälkeen, kun olin päättänyt uskoa omaa totuuttani, jouduin vielä pitkään epäröimään, miten oikein lähteä ratkaisemaan tilannetta.

Koska tiesin, että otaksuttu sielunkumppanini oli kykenevä vahingoittamaan minua vakavasti, pelkäsin häntä kuollakseni. Toisaalta tiesin, että voidakseni palauttaa itseni taas elävien kirjoihin, minun olisi perusteellisesti selvitettävä välini hänen kanssaan. Olin vakuuttunut, että jos vain saisin hänet näkemään, mitä hän oli tehnyt, hän olisi halukas peruuttamaan vahingon.

Olin tilanteessa, jossa salamaromanssi oli johtanut yllättäen kehoni elinkelpoisuuden menettämiseen. Niin kauan kuin en tohtinut kertoa asiasta toiselle osapuolelle, hän oli tietämättään syyllistynyt vain tahattomaan vahingontekoon. Asian tietäminen muuttaisi kuitenkin tilanteen täysin: hän ei missään tapauksessa voisi ottaa kontolleen sellaista asiaa kuin tietoinen ja harkittu murhayritys. Tämän järkeilyn turvin uskalsin ottaa häneen uudelleen yhteyttä, jotta voisimme korjata sen, mikä oli mennyt rikki kanssakäymisemme seurauksena – minun terveyteni.

Kuva: © Jasonjung / StockFreeImages.com

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *