Jokin aika sitten päätin valittaa ja itkeä paperille kaiken, mikä minua ärsyttää, suututtaa ja surettaa. Päästelin oikein kunnolla höyryjä, ja kirjoitin ylös jokaisen valituksen aiheen, minkä suinkin keksin. Tämä oli itsessään hyvin terapeuttista.

Sen jälkeen tuli kuitenkin tärkeimmän osan vuoro: käänsin jokaisesta näistä esiin kauniin puolen, mahdollisuuden kääntää sen voimaksi.

Tuon kattavan listan laatiminen lopetti vastoinkäymisten aiheuttaman itsesäälissä pyöriskelyn melkein kertaheitolla. Sen sijaan tuli tilaa uusille oivalluksille, miten päästä eteenpäin. Jotkin listalla olevat ongelmat ratkesivat pelkästään sillä, että kirjoitin ylös, minkä läksyn olin niistä oppinut.

Tässä on muutamia valikoituja kohtia laatimastani listasta:

Valituksen aiheKäännä se voimaksi
Olen joutunut kantamaan muita ihmisiä henkisesti ja emotionaalisesti.Olen kasvanut tunteiden ja myötätunnon mestariksi juuri näiden kokemusten kautta.
Toiset ihmiset eivät ole auttanut minua.Opin selviytymään itse ja ottamaan vastuun oman elämäni luomisesta.
Kaikki vastoinkäymiseni ovat muiden syytä.Olen niin voimakas, ettei kukaan ulkopuolinen pysty pelastamaan minua itseltäni.
Olen ollut kolme vuotta huonossa kunnossa.Olen toipumassa, ja silti minulle jää kaikki kokemuksen tuoma tiedollinen pääoma.
On vaikea hallita elämäänsä, kun omat voimat ovat dynamiittia.Voimani ovat dynamiittia. Pystyn luomaan upeita asioita vaivattomasti, kun keskityn niihin.
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *