Mitä ihmissuhteet oikeastaan ovat? Arkipäivän kanssakäymisen keskellä ei aina kykene havaitsemaan niiden syvempiä tasoja. Oman elämäni merkillisyyksien ymmärtämiseen on auttanut paljon se tieto, että ihmissuhteet ovat pohjimmiltaan energeettisiä sopimuksia toisten kanssa.

Teemme siis jonkun kanssa diilin siitä, että yhdistämme voimamme saadaksemme aikaan jotakin. Samalla muodostamme energeettisiä siteitä ja kiinnikkeitä näihin ihmisiin. Joskus nämä diilit tuovat meille etua, joskus haittaa. Parhaimmassa tapauksessa kaikki osapuolet voittavat. Toisinaan toinen osapuoli vie itselleen kaiken hyödyn, ja toinen jää nuolemaan näppejään. Sopimusrikkomuksia ovat esimerkiksi petokset.

Ihmissuhteita on pohjimmiltaan vain kahdenlaisia: niitä, jotka vahvistavat, ja niitä jotka heikentävät. Toksiset ihmissuhteet ovat monesti se vastustava värähtely, joka estää unelmien toteutumista. Niin julmaa kuin se onkin, joskus ainoa tervehdyttävä toimenpide on toksisen ihmissuhteen laittaminen katkolle, tai ellei se ole mahdollista, ainakin etäisyyden ottaminen siihen.

Ajatus siitä, että ihmissuhteet ovat energioissa solmittuja sopimuksia, mahdollistaa myös sen, että näitä sopimuksia voidaan purkaa tai niiden ehtoja voidaan neuvotella uudelleen. Mielessäni tämä energeettinen kädenvääntö assosioituu moniin maallisen oikeuden toimintatapoihin; se on eräänlaista kosmista käräjöintiä.

Muista, että päätäntävalta on aina viime kädessä sinulla. Ratkaisu on hyvin yksinkertainen, vaikka ei missään määriin helppo: Jos olet suostunut sopimuksiin, jotka eivät enää palvele sinua, sinun on kerättävä voimasi, niin että jaksat kävellä niistä ulos.

Minulla oli tätä ennen erittäin vahva vakaumus siitä, että sovitusta on pidettävä kiinni. Jouduin kuitenkin niin kovaan paineeseen sopimusteni pitämisessä, että tämä vakaumus murtui. Siitä pitäen olen käyttänyt valtavasti aikaa siihenastisessa elämässäni syntyneiden haitallisten sopimusten purkamisen. Lempeyteni ja myötätuntoni tekevät sovitusta vetäytymisen minulle vaikeaksi. Olen kuitenkin päättänyt, että suostun tästä lähin vain sellaisiin sopimuksiin, jotka palvelevat ja vahvistavat minua.

Vedän energiani pois niiden ihmisten elämästä, joita en enää halua kannatella omalla energiallani. Kyse on hitaasta prosessista, joka etenee askel kerrallaan ja saattaa kokonaisuudessaan kestää vuosia, mutta on kokonaisuudessaan äärimmäisen tervehdyttävä ja voimaannuttava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *