Energialla on materiaalisessa maailmassa kolme erilaista konkreettista valuuttaa, jotka kaikki virtaavat, joskaan eivät aina soljuvasti. Virtaus voi tukkeutua, ja tällöin on tärkeää keksiä, miten virtauksen saisi uudelleen vapautettua kulkemaan esteettömästi.

Raha on arvon valuutta. Se on saanut talouskasvua palvovassa kulttuurissa sen verran paljon painoarvoa, että monille se on ainoa todellinen ja kouriintuntuva valuutta. On hyvä muistaa, että raha on kuitenkin vain omanlaistaan energiaa aineellisessa muodossa; sille ei tarvitse eikä pidä antaa enempää valtaa kuin millekään muullekaan energialle.

Ihmissuhteissa käytettävä valuutta on puolestaan huomio. Se voi ilmetä rakkauden- ja hellyydenosoituksina tai huolenpitona, mutta joka tapauksessa niin, että vastaanottaja konkreettisesti tuntee saavansa sitä itselleen. Huomio on erittäin arvokasta valuuttaa, sillä kukaan ei tule toimeen täysin ilman sitä. Kun ihminen saa osakseen positiivista huomiota, hän alkaa hehkua ja loistaa.

Elinvoima on kolmas konkreettisen, virtaavan energian muoto. Nähdäkseni tämä valuutta rinnastuu lähestulkoon suoraan ATP:hen, solujen polttoaineeseen. Sen toimiva virtaus tuntuu kehossa energisyytenä, terveytenä ja tyytyväisyytenä.

On tärkeä havainto, että me luomme itse nämä kaikki valuutat omista energioistamme, joko yksin tai yhdessä toisten kanssa. Ikään kuin tiivistämme hienojakoisempaa energiaa konkreettiseen, materiaaliseen muotoon. Valuutat ovat myös muunnettavissa toisikseen, ainakin tiettyyn pisteeseen asti; esimerkiksi palkkatyö on elinvoiman vaihtamista rahaan.

Monesti on niin, että energia virtaa joko hyvin tai huonosti kaikilla näillä elämänalueilla yhtä aikaa. Esimerkiksi ”köyhä ja kipeä” on tätä kuvastava ilmaus. Konkurssit ja avioerot sattuvat usein samaan sumaan. Yhtä lailla ihmissuhdevaikeudet voivat aiheuttaa fyysisen kehon sairastumisen, mistä itsellänikin on kokemusta.

Vastaavasti taas silloin, kun elämässä on meneillään mahtava flow, kaikki onnistuu. Rakastavat ihmissuhteet, taloudellisesti tuottoisa työ ja hyvä terveys tukevat parhaimmassa tapauksessa toisiaan matkalla yhä upeampia mahdollisuuksia kohti.

Kuva: © Jalbersmead | StockFreeImages.com

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *