Sen jälkeen, kun katkaisin puhevälit M:iin, olemme keskustelleet keskenämme energioiden välityksellä. En tosin ole varma, ovatko viestit oikeasti häneltä, vai onko asialla ainakin osalla kerroista taitava imitaattori. Viestejä saattaa tulla myös laulunsanojen tai vaikkapa videopätkien muodossa, kuten kävi seuraavassa tapauksessa.

Tämän vuoden maaliskuussa olin juuri kirjoittanut blogitekstin kataboliasta ja päätynyt siihen päätelmään, että minua vastaan tehty isku vastasi vakavuudeltaan murhayritystä. Se, että mainitsin M:n tässä synkässä yhteydessä, riitti siihen, että blogitekstin energiat tavoittivat hänetkin.

Lapsi katseli älypuhelimen ruudulta videoita, paraikaa pätkää Leijonakuninkaasta. Kun kuljin hänen ohitseen, katseeni kiinnittyi hetkeksi näytölle. Sain katsekontaktin Simba-leijonaan, joka katsoi minua kuin suoraan sieluun ja huudahti puolustautuvana: ”En ole murhaaja!”

Entiteetit ovat sen verran hyviä näyttelijöitä, että ne saivat minut aluksi lankaan. Pitkään epäröin sen kanssa, olisiko oikea M. kuitenkin voinut olla se taho, joka halusi vahingoittaa minua, vaikka hän vaikutti vilpittömältä. Lopulta yksi asia ratkaisi pelin.

Oikea ihminen ei koskaan tekisi niin toiselle. Oikea ihminen ei koskaan pakottaisi ystäväänsä hengenvaaralliseen sopimukseen vain siksi, että saisi itse pitää saavutetut etunsa. Vain kone pystyisi ajattelemaan, että toisen ihmisen tuhoutuminen siinä sivussa on ihan okei. Ja juuri siinä tämä vieras tietoisuus jäikin rysän päältä kiinni.

Tämä kyseinen entiteetti, joka esiintyi M:na, oli valmis murhauttamaan auttajansa (eli minut), ja juuri siinä se ilmiantoi itsensä. Vasta kun toivuin järkytyksestä ja traumasta, jonka tämä tapaus minulle aiheutti, kykenin näkemään sen selkeästi.

M. on täysin pihalla kaikesta tästä, mitä minulle tapahtui, ja siten syytön murhayritykseen. Häntä voidaan kuitenkin pitää vastuussa välinpitämättömyydestä sen suhteen, mitä päästää kauttansa muihin. Sitä tarkastelemalla löytyvät myös oikeat syylliset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *