Vaikka tilanne olisi kuinka paha tahansa, aina on olemassa vähintään yksi tie ulos siitä. Jos asiat ovat suorastaan absurdin huonolla tolalla, voi lohduttautua ajatuksella, että täytyy itse olla varsin kyvykäs ja voimakas manifestointitaituri voidakseen saattaa itsensä niin hankalaan tilanteeseen. Silloin on väistämättä yhtä kyvykäs myös löytämään ratkaisun, jolla tilanteesta pääsee peruuttamaan pois. Jos on maalannut itsensä nurkkaan, saattaa olla tarpeen muovata uusi ovi siihen, missä ennen oli seinä.

Seinävertauskuva on sikäli yksipuolinen, että pelkän materian moukaroiminen pois tieltä ei välttämättä riitä. Jos ahdinko on luotu energioista käsin, sitä ei pystytä poistamaan reaalimaailman ratkaisumalleja käyttämällä, vaan sen purkaminen vaatii energeettistä työskentelyä.

Varauloskäytäviä on, mutta niitä pitkin ryömiminen ei välttämättä ole helppoa tai mukavaa. Käytävä on usein tukala ja ahdas. Sen käyttäminen vaatii mukavuusalueen ulkopuolelle uskaltautumista. On kohdattava niitä omia ajatuksiaan, tunteitaan ja tekojaan, joista hankaluudet ovat alun perin versoneet. Voi olla, että vapautumisen eteen on tarpeen tehdä suuriakin uhrauksia.

Vapautuminen saattaa edellyttää esimerkiksi ”ein” sanomista tilanteissa, joissa tietää sen saavan aikaan epämiellyttävän vastareaktion. Se voi tarkoittaa puhumista ääneen aiheista, joista mieluummin vaikenisi. Ahdingon päättäminen voi pakottaa lopettamaan ihmissuhteita, jotka ovat pitäneet sitä yllä. Usein se vaatii myös ulkopuolisen avun pyytämistä, vaikka se tuntuisi raskaalta tappiolta.

Mutta perillä koittaa vapaus.

Kuva: © Romester / StockFreeImages.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *