Kuunnellessani taannoin tätä Eve Lorgenin haastattelua minussa alkoi spontaanisti massiivisen virheellisen uskomusjärjestelmän purkautumisoperaatio. Eve sanoi haastattelussa muun muassa, että toipumista varten tarvitaan riittävä emotionaalisen turvallisuuden taso, ja vasta sitten voi uskaltaa lähteä purkamaan vaikeita juttuja kunnolla.

Minulla ei ole ollut tuota turvaa monessakaan ihmissuhteessani. Tajusin, että minulla on valtava henkisen alistumisen, kynnysmattona olemisen ja turpiin ottamisen uskomusjärjestelmä, joka saa minut olemaan kyseenalaistamatta tällaista kohtelua. Tähän asti on ollut ikään kuin “maan tapa” lytätä minua.

Emotionaalinen uhka aiheuttaa kehossa ihan tasan samanlaisen stressireaktion kuin fyysinen uhka. Soluissa käynnistyy vaste uhkaavan vaaran varalta, stressihormonit rientävät hätiin, ja keho valmistautuu taisteluun tai pakoon – tai pahimmassa tapauksessa lamaantuu. Jos emotionaalisen uhan alla elämisestä muodostuu normi, jota ei osaa enää kyseenalaistaa, ja keho reagoi jatkuvasti sen mukaisesti, vuosien saatossa seurauksena on kroonistunut PTSD ja joukko muita terveysongelmia.

Olen aiemmin myynyt itseäni, ikään kuin huorannut omaa energiaani lunnaina voidakseni siten estää pahimmat psyykkiset tai emotionaaliset hyökkäykset. Olen säädellyt muiden tunnetiloja omalla käyttäytymiselläni, jotta he olisivat tyytyväisiä ja antaisivat minun olla rauhassa.

Minun on päästävä tämän ohjelmoinnin ympärille, nähtävä se kokonaan ja transformoitava se uudeksi. Kellään ei ole oikeutta provosoida tai triggeröidä minua tahallaan, tai pitää minua kuristusotteessa uhkaamalla viedä minulta jotain, jos en tingi heidän vuokseen emotionaalisesta turvallisuudestani. Ansaitsen tulla kohdelluksi kunnioittavasti ja arvostavasti joka hetki. Jokainen ansaitsee. Jos jonkun mielestä en ansaitse, minun ei tarvitse enää olla vapaaehtoisesti tekemisissä tällaisen ihmisen kanssa. Adios.

Minulla on veto-oikeus, rajanveto-oikeus, oikeus vetäytyä, oikeus sanoa ei. Vedän rajan itseni ja muiden välille, myös emotionaalisesti ja energeettisesti. Minulla on oikeus olla rauhassa, oikeus elää ilman, että stressihormoneitani nostatetaan jatkuvasti, sillä se on yhtä vahingollista kuin fyysinenkin loukkaus.

Minulla on oikeus emotionaaliseen turvallisuuteen, yksin ja yhdessä toisten kanssa. Tämä tarkoittaa, ettei minun tarvitse sietää (tunne)kehooni kohdistuvia hyökkäyksiä missään muodossa. Minun ei myöskään tarvitse myydä itseäni energeettisesti missään tilanteessa. Puran nyt kehostani pitkään jatkuneen valppaus – ja valmiustilan. Vaara ohi -signaalia pitää toistaa monta monituista kertaa, jotta jännittynyt kehoni uskoo sen.

Vielä kerran: Minulla on oikeus emotionaaliseen turvallisuuteen. <3

******

Olen päättänyt ajaa tämän sivuston ja blogin vähitellen alas, koska minusta alkaa tuntua, että se on tehnyt tehtävänsä. Kirjoitukset siirtyvät Facebook-sivulleni vuoden 2020 aikana. Kiitos, kun olet seurannut blogiani! <3

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *